Bo czy to będzie LE, czy LKE, większej różnicy mi nie robi, dla mnie to prestiżowo porównywalne rozgrywki. karaś - 27 lipca 2021, 21:38:21 - *. rev. 24it. pl Dawać symulację na główną stronę. Polak - 27 lipca 2021, 22:47:01 - *. pl 4 win na początku eliminacji mistrza Polski powinny być na porządku dziennym. Polacy muszą to pojąć... Do czego to doszło że mistrz 38+mln kraju ma drzec przed mistrzem 4+mln kraju. Niby 4mln a kopalnia talentów:] Pomyślcie co by było gdyby Polska wykorzystała swój potencjał ludnosciowy.
Bez zasady bramek na wyjeździe będzie się to oglądało o wiele przyjemniej. Dawid - 5 lipca 2021, 18:54:03 - *. 175 Do Leo miałem dokładnie na myśli to co piszesz. Na papierze porównując piłkarzy to Legia powinna być jak anglia w meczu z Ukrainą, czyli praktycznie zupełnie zdominować rywala i na luzie pokonać. Natomiast w praktyce może być różnie, wszystko zależy jak będą przygotowani. Ale ostatecznie lata nie napawają optymizmem zbytnio. Legia lubiła robić mega wtopy. Dawid - 5 lipca 2021, 19:03:15 - *. 175 Do znawca:Ranking akurat nie ma tu nic do rzeczy, bo to ranking krajowy tylko. To nie Bodo sprawiło, że Norwegia jest na obecnym miejscu. Norwegia wkrótce może równie dobrze spać, jeszcze nie tak dawno były dywagacje w Polsce czy Polska ma szansę na 15 miejsce w rankingu krajowym. Ja bym nie traktował tego tak poważnie. Uważam, że Norwegia jak I Polska nie mają za dużo sensownych klubów.
Z Czechami będzie jeszcze trudniej, bo to niesamowicie wybiegana i zorganizowana drużyna. Legia nie przeciwstawi Slavii walki, bo w tym elemencie też będzie ustępować. Zostaje Liga Konferencji Europy i Ranking Krajowy pewnie gdzieś w okolicach 4. 000. To jest na dziś nasz sufit i dopóki nie nauczymy się grać w piłkę, to tak pozostanie. Na konkretnych piłkarzy nas nie stać, a swoich też nie wychowujemy na odpowiednim poziomie (wystarczy spojrzeć na młodzież Dinama).
Żadnych kombinacji i przesunięć. Np. drużyny z Anglii wygrają LM i LE - w efekcie z Anglii gra w LM 6 drużyn (4+2). Chodzi nie o sympatię dla jakiejś federacji, ale o sprawiedliwość. Polak - 3 czerwca 2021, 11:42:00 - *. 10 uefa nie wiem czym się kieruje ale na pewno nie sprawiedliwością. Argumenty dla superligi jest w cholere. Wszystko co ja tu pisałem by powiedzieli prezesi i by zgasili protesty. Nie no biedne kluby w LM są też potrzebne bo taki Hiszpan czy angol chcą pośmiać się jak niszczą 6-1 jakiegoś słabiaka. Mecze samych silnych będa nudne i mało bramkowe. Futbol to nie tylko wyniki i punkty ale ilośc bramkek. Dlatego ja w ogóle jestem za systemem bilansu bramkowego.
W zeszłym roku zgubiła go zbyt krótka ławka rezerwowych i nieprzyjazny terminarz. W przyszłości będzie inaczej. Na trzeciego lidera wyrasta Raków Częstochowa. Reprezentuje on całe województwo śląskie. Częstochowa - niegdyś historycznie wiodący ośrodek na Śląsku - teraz odzyskuje swoją pozycję. Czwarty lider to jednak Śląsk Wrocław. Wrocław reprezentuje cały Dolny Śląsk - miasto wielkiej historii i tradycji. Niewątpliwie to Wrocław zasługuje, by być tym czwartym polskim zespołem w pucharach. Do tego grona aspirują jeszcze Gdańsk i Kraków, muszą jednak znaleźć strategicznych sponsorów na poziomie europejskim. Leo - 1 sierpnia 2021, 22:56:07 - *.
Liga Konferencji Europy UEFA (2021/2022) - Wikipedia Universitatea Krajowa (PK) Śląsk Wrocław (L4) Częstochowa i Pogoni Szczecin w sezonie 2021/2022 będzie na żywo pokazywał także kanał TVP
Belgowie grają techniczną, ofensywną, szybką piłkę. Ich nie będzie tak łatwo wyłączyć z gry szczelną defensywą i dobrą organizacją. Co prawda w tyłach pewnie wyglądają słabiej, ale i Raków skutecznością nie grzeszy. Szczerze to nie mam pojęcia czego się spodziewać, bo choćby RFS pokazał, że z nimi da się nawiązać walkę. Coś mi jednak mówi, że jeżeli Raków nie zacznie przekładać optycznej przewagi na konkrety, to w końcu zostanie wypunktowany.
Politechnika Wrocławska Politechnika Wrocławska – jedna z najlepszych uczelni technicznych w kraju i lider wśród uczelni wyższych na Dolnym
ip. oxynet. pl Brawo coraz lepiej Legia w Lidze Europy w nastepnej symulacji bedzie już w Lidze Mistrzów BOT - 30 maja 2021, 22:38:55 - *. 204. 18. 235. nat. umts. t-mobile. pl Na sezon 2030/2031 UEFA już drukuje trzy tomy ksiąg pod tytułem "Zasady eliminacji do europejskich pucharów - rozstawienia, współczynniki i dobory losowań". Dzięki sztucznej inteligencji będzie możliwe sprawne przeprowadzenie procesu eliminacyjnego, a w ramach promocji luksusowy samochód sportowy dla każdego, kto zrozumie zasady.
pl Mam pytanko wczoraj Raków miał zaliczone zwycięstwo czy remis do rankingu krajowego. Liczy się 90 minut czy 120, i jeszcze jak się sprawa ma z rzutami karnymi. Polak - 13 sierpnia 2021, 14:34:41 - *. net Pogon nie odstawala od cieniasow z Chorwacji, Slask 1 mecz widzę całkiem całkiem. statystyki, ale 2 mecz to żart... A Osijek potem out z CSKA hahaha. No miałem nie pisać o tym pucharze ale 2 już out to trzeba co nieco aby podsumować a jak będzie wyglądać ten puchar to się zobaczy:] Leo - 13 sierpnia 2021, 15:31:19 - *.
pl do@zinek w przypadku dogrywki - liczy się wynik po dogrywce do Rankingu Krajowego. Za zwycięstwo w konkursie rzutów karnych punktów nie ma. Zwycięstwo Rakowa jest zaliczone. A. - 13 sierpnia 2021, 17:07:16 - *. pl Odpadnięcie z Osijekiem i Hapoelem to nie były żadne kompromitacje. To były rozstawione, wyżej notowane i potencjalnie silniejsze drużyny, zresztą i Śląsk, i Pogoń w pierwszych meczach nie przegrały.
Lech Poznań nie chce gasić entuzjazmu. Szansa w Lidze W poprzednim sezonie wyrzucił Śląsk Wrocław z eliminacji Ligi Konferencji Europy. Relacja na żywo w portalu WP
Negocjowali do późna | Dziennik Polski Czy pomocnika Semira Stilicia (z piłką) w Wiśle Kraków będziemy oglądać tylko do również w ostatnim, przegranym 1:2 sparingu z Universitateą
q - Karne mogą posypać się w czwartkowy wieczór. Odnoszę wrażenie, że nasze kluby w tym sezonie podchodzą bardziej serio do pucharów niż w poprzednich wielu latach. Być może zadziałała świadomość, że tak naprawdę wszystkie nasze kluby jadą na tym samym wózku. Coś jak kajakarstwo - czwórki. Jeden kajakarz choćby być w czołówce europejskiej - nie da rady zrobić wyniku za czterech. Pracować musi cała czwórka. Od wyniku zależy późniejszy los kolejnych klubów grających w pucharach. A. - 28 lipca 2021, 22:46:21 - *. pl @Leo - ja tam bym nie miał nic przeciwko pierwszej od 5 lat serii rzutów karnych z udziałem polskiego zespołu, oby oczywiście szczęśliwej Dzisiaj natomiast rewelacyjne wiadomości dla Polski z innych boisk - wszyscy nasi rywale w walce o 28.
pl Panowie - na ochłodzenie podam wartości rynkowe kadr drużyn. Pogoń(20 mln EURO) odpadła z Osijek (31 mln) Legia (25 mln) odpadło z Dinamo Z (133 mln)Legia (25 mln) zagra ze Slavia P (93 mln)Raków (15 mln) zagra z Rubin K (71 mln)Śląsk (11, 5 mln) zagra z Hapoel BS (12 mln)Wnioski są proste: pieniądze grają. Z naszych tylko Śląsk ma wyrównane szanse i skład na tym samym poziomie.
miejsce w fazie grupowej, 2 pkt. za 2. miejsce w fazie grupowej, po 1 pkt. za grę w 1/8 finału, 1/4 finału, 1/2 finału i finale Liga Konferencji Europy - 2 pkt. miejsce w fazie grupowej, 1 pkt. za grę w 1/2 finału i finale W rankingu klubowym w eliminacjach nie ma punktów za poszczególne mecze, kluby zdobywają punkty za odpadnięcie w danej rundzie eliminacji LKE - 1 pkt. - I runda, 1, 5 pkt. - II runda, 2 pkt. - III runda, 2, 5 pkt.
No wybacz, ale jeżeli my opieramy swoją grę na lagach w pole karne, to czego możemy oczekiwać? Przecież tak się nie gra w żadnej poważnej lidze. Jest to po prostu nieskuteczne. Jeżeli już zdarzały nam się dobre występy w Europie, to tylko dlatego, że nasz eksportowy zespół przynajmniej chwilowo potrafił pograć piłką. Zamiast pałowania dośrodkowań, były próby rozegrania akcji po ziemi. Popatrz na Lecha z ubiegłorocznych eliminacji, popatrz chociażby na Legię Jacka Magiery w 2016 roku.
Ivi Lopez coś potrafi, ale zbyt często bierze grę na siebie i marnuje wysiłek całego zespołu. Patryk Kun dobrze biega, ale z piłką przy nodze wygląda już kiepsko. Tam przydałby się jeden konkretny skrzydłowy i napastnik z prawdziwego zdarzenia, by można było na poważnie myśleć o grze w Europie. Daro - 13 sierpnia 2021, 13:06:31 - *. naszasiec. net Małe podsumowanie zasady bramek wyjazdowych, jeśli chodzi o naszych reprezentantów, począwszy od sezonu 09/10 kiedy to powstała Liga Europy:09/10 LE Broendby- Legia 1:1 2:2 odpada 10/11 LE Ruch Chorzów- Valetta FC 1:1 0:0 AWANS11/12 LE Śląsk Wrocław- Dundee Utd 1:0 2:3 AWANS13/14 LM Legia- Molde 1:1 0:0 AWANS LM Legia- FCSB 1:1 2:2 odpada LE Lech P.
To samo Pogon. Powinni chlonac takie Osijeki. Ale to "LE2". PS Symulacja moze wracać jak Legia awansuje choć do LE... a nie "LE2". karaś - 27 lipca 2021, 23:21:38 - *. pl Po dzisiejszych meczach mamy 2 pkt do rankingu krajowego, co daje nam aktualnie 5 miejsce. Z symulacji wynika, że jeżeli Legia nawet odpadnie w dwumeczu z Dinamem, to zagra w LE. Wylosowanie Dinama ma swoje plusy, jak sie uda wyeliminować Dinamo to w fazie play-off Legia będzie rozstawiona. Poproszę duńczyków, też na d jak Dundalk. Leo - 28 lipca 2021, 7:49:38 - *. pl Jak dotąd idzie wyśmienicie. Teraz mecze czwartkowe.
Kong - 15 lipca 2021, 16:29:22 - *. pl Z dużej chmury mały deszcz tak można określić Bodo które siało postrach po losowaniu. Osłabienia dały sie we znaki, ale nie żebym umniejszał Legii bo wreszcie przeszli w pełni profesjonalny klub. Nie wygląda to jeszcze ja tyle aby móc co kolwiek ugrać w grupie, ale mam nadzieje, że dopiero sie rozpedzaja i ta forma jeszcze wzrośnie. Z Florą trzeba awans zaklepać już w pierwszym meczu nie widze innej opcji. Tymczasem Ararat prowadzi z Fehervarem 1-0 i jest 20 minut od kolejnej rundy.
Jakość będzie po stronie Belgów. Plusem Rakowa na pewno jest zaawansowanie taktyczne. Podoba mi się sposób, w jaki przechodzą z obrony do ataku. Tam każdy wie, jak ma się poruszać, jak otwierać przestrzenie. Jest to dobrze zbalansowany zespół, który też nie ogranicza się do lag na chaos, bo gdy pojawiają się wolne korytarze, to próbuje je wykorzystać. Jednak jak to w przypadku naszych drużyn zwykle bywa - brakuje umiejętności czysto piłkarskich.
Dotarcie do III rundy eliminacji Ligi Mistrzów w ścieżce mistrzowskiej oznacza grę co najmniej w fazie grupowej Ligi Konferencji Europy. II. Polskie kluby Współczynniki: Legia Warszawa 16, 500, Pogoń Szczecin, Raków Częstochowa, Śląsk Wrocław 3, 025 W sezonie pucharowym 2021/22 zagrają tradycyjnie cztery polskie kluby. Legia Warszawa (mistrz Polski) zagra w eliminacjach Ligi Mistrzów od I rundy eliminacyjnej (6-7 lipca), a pozostałe trzy zespoły w eliminacjach Ligi Konferencji Europy - Raków Częstochowa (zdobywca Pucharu Polski) i Pogoń Szczecin (trzeci zespół Ekstraklasy) od II rundy eliminacyjnej (22 lipca), natomiast Śląsk Wrocław (czwarta drużyna Ekstraklasy) od I rundy eliminacyjnej (8 lipca).
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa (LIVE, stream, na - YouTube Komentarz, doping i otoczka meczu Miedź Legnica - Śląsk Wrocław (17. kolejka ekstraklasy, sez. 2022/2023,
Basketball. Europe. EuroCup Betting Odds - Make a Bet Online on Wydarzenia krajowe · Wszystkie na żywo · Piłka nożna · Koszykówka · Tenis · Esport · Siatkówka · Tenis
Zalgiris 0:1 2:1 odpada 14/15 LM Legia- Celtic 4:1 0:3 odpada LE Ruch Ch. - Esbjerg 0:0 2:2 AWANS17/18 LE Arka- Midtjylland 3:2 1:2 odpada LE Lech- Utrecht 0:0 2:2 odpada LE Legia- Sheriff 1:1 0:0 odpada19/20 LE Piast- Riga FC 3:2 1:2 odpada LE Cracovia- Dun. Streda 1:1 2:2 odpada Polak - 13 sierpnia 2021, 14:27:25 - *. net To co odwalila Pogoń i teraz Slask to jest czysty kryminał. Nawet w eliminacjach do pucharu 3 sortu odpadają w takim stylu. Wstyd i kompromitacja. zinek - 13 sierpnia 2021, 14:30:54 - *.
Rzeka, która obiera swój nurt pod wodzą Dana Petrescu Klub z Siedmiogrodu został wówczas zatrzymany dopiero w 23. kolejce przez drużynę Universitatea Craiova. Jeszcze nie wiedząc co się
Cała Polska wstydzi sie za Śląska. Mieli najłatwiejsze losowania a i tak tego nie wykorzystali. Wstyd i nic wiecej. Raków na szczęscie sprawił, że to nie był czarny czwartek. Z Gentem tego nie widze, ale może stanie sie sensacja i zagrają wraz z Legią w fazie grupowej lk. Leo - 13 sierpnia 2021, 7:15:04 - *. pl Szanowni Państwo. Nawiązując jeszcze do siły rywali naszych drużyn - rywal Śląska w roku ubiegłym (Hapoel BS) zajął 3 miejsce w grupie Ligi Europy wyprzedzając drużynę z Francji. Nowy rywal Rakowa - Gent (52 mln) wg wyceny jest wyraźnie słabszy od Rubina (71 mln). W grupie Ligi Europy zeszłego roku był najsłabszy w Europie - nie zdobył ani jednego punktu. devlieger - 13 sierpnia 2021, 10:08:44 - *. 24 Teoretycznie Gent jest rywalem na poziomie Rubina Kazań, ale to na pewno będzie zupełnie inny dwumecz.
Śląsk gra bez kapitana. "Nie lubię ryzykować" Przed startem rundy wiosennej pozycja bramkarza w Śląsku Wrocław stoi jednak pod Michał Szromnik dołączył do Śląska latem 2020
Lechia Gdańsk zagra cztery sparingi. Trzy z zagranicznymi - Gol24 Dzień później staną naprzeciwko rumuńskiej Universitatei Krajowa. wznowi rozgrywki Lotto Ekstraklasy meczem z Wisłą Kraków na Stadionie Energa
PARTIZAN BELGRAD - Sport.pl - Najnowsze informacje Transmisja online w internecie na stronie sport.tvp.pl. Partizan Mobtel Belgrad - Idea Śląsk Wrocław 85:86 Kwarty: 19:10, 24:27, 25:23, 17:26
Typy Dnia - 27.05.2022 (piątek) - Forum Bukmacherskie Spotkanie : Universitatea Krajowa : FC Botosani O godzinie 20.30 w Hali Stulecia we Wrocławiu Śląsk podejmie warszawską Legię w